Mau

Dienoraščio įrašas: 2012-05-16

400

 

Pagauta dvilypės nuotaikos - liūdesio ir artėjančios giedros užsimaniau parašyti čia, kad sužinočiau meno žmonių: - ką manote apie dabartinį meninko, kūrėjo gyvenimą Lietuvoje? Šį klausimą keliu ne šiaip filosofuodama, esu tokioje nemalonioje padėtyje, kai kiekvieną dieną manyje grumiasi du pasauliai, vienas materialus, kad reikia dirbti "gaminti pinigus", kad gerai gyventi, o kitas iš širdies gilus troškimas kurti ir nenustoti tikėti, kad man pavyks įsitvirtinti ir išgyventi iš kūrybos. Ieškau įvairių būdų, įvairiu artimų sferų ir plačiai domiuosi, tačiau pradžia tikrai sunki. Aš nesiskundžiu nei ką, tik dalinuosi išgyvenamom mintim ir man įdomi kitų nuomonė apie tai.:)

eziukstis 0

Mau, būsiu žiauri, bet manau, teisinga. Iš meno pinigų nepadarysi. Na nebent svarovskiukus ant nagų klijuoji, ir manaisi esanti didelė menininkė O kaip nelabai sudėtingu būdu pasidaryti minimalų uždarbį, tai ir man labai naudinga būtų žinoti.

Kristut 0

menas ir pinigai,manau yra skirtingi pasauliai Taip, yra sferų,kur uždirbami pinigai iš grožio- pvz, kosmetologų,kirpėjų,manikiūro paslaugos tau leis uždirbti,nes tai kasdieninis žmogaus poreikis,save prisižiūrėti. Na o paveikslai, ar šiaip gražūs dirbiniai, mažai žmonių tai perka,vien tam,kad gražu būtų,visi žiūri į kainą. Kas pats tai daro, žino tokių daiktų vertę ir tai vertina,o dauguma žmonių sako,kad brangu labai rankų darbas,geriau maximoj kažką panašaus susiras papigiai....
Tokia mano nuomonė- vien tik iš pomėgio menui nepragyvensi, turi suktis papildomai

Ona 0

Dabartiniais laikais iš meno tikrai nepragyvensi.
Žmonės paprasčiausia neturi pinigų. O kas turi maišus pinigų, tas nesupranta meno... Jiems geriau nusipirkt gabalą aukso, mašiną, jachtą ar gerą butelį už kelis šimtus, nei kažką gražaus.
Taigi - išvada: kurti ir ieškoti be abejo reikia, tačiau tam kad pragyventum, reikalingas konkretus žemiškas darbas, kurio dėka galima uždirbti pinigus, kurie suteiktų pagrindą ne tik pragyvenimui, bet ir kūrybai.

UP 0

Aš visada atkreipiu dėmesį į menininkų - keramikų biografijas. Jei yra ne amatininkas, o kūrėjas, paprastai turi savo rėmėją,(pvz. žmona - vyrą)
Būtų nuostabu kurti ir iš to gvent, Bet vargu ar galvojant apie pinigus kūryba gali išlikti laisva.