blansyte

Rankdarbių pamokos: Guolis katytei

770

 

Prireikė katytei nuvelti šiltą guolį.Niekada nesu vėlusi,bet pabandyti reikėjo.kadangi rezultatas nenuvylė,tai nusprendžiau pasidalinti patirtimi ir su jumis.

reikės: apie 250-300 gr.sluoksnos,burb.plėveles,muilo,vandens,šlifuoklio,rankšluosčio.

iš burb.plėvelės iškirpau apskritimą apie 65 cm.skersmens.pagal poreiki gali buti didesnis ar mažesnis,tik reikia žinoti,kad susitrauks perpus.

šablona apdėjau trimis sluoksniai vilnos.pirmas sluoksnis turi užeiti už kraštu.kryžiavau.

supurškiau muiluotu vandeniu,ant viršaus uždėjau burbulinę plėvelę ir su šlifavimo mašinėle kelis kartus visa pašlifavau skersai išilgai,kraštu stengiausi nešlifuoti.

tada apverčiau,užlenkiau tuos apačioje esančios vilnos kraštus ir vel emiau delioti trim sluoksniais

galima deti ir dekorą,aš dėjau ,bet man vilna viską "suvalgė',dekoro neliko :)

 

vel gerai supurškiam muiluotu vandeniu,uždengiam burb.plėvele ir vėl mašinėlės pagalba gerai sukabiname vilną,kraštus vel stengtis neliesti.apverciame,užlenkiam kraštus ,vos vos supurškiam ir vel dabar jau ilgai ir stipriai viską šlifuojam ,vis apverciant tai vieną tai kitą puses.per daug šlifavimo nebus.aš šlifavau gal apie 1 valanda,o gal kiek ir ilgiau.tai priklausys kokia vilną pasirinksite.su balta sluoksna darbas bus gerokai spartesnis.

tada visa ta veltą šlapią daiktą suvyniojau i rankšluostį,surišau ir imečiau 10min.i skalbyklę,centrifugos režimu.

Ištraukus išvyniojam ir tada jau visas darbas teks rankoms.dabar jis dar didelis,visai nesusitraukęs,bet pasidarbavus greitai ims mažėti.kišam į karštą vandenį,muiluojam ir su rankomis trinam,daužom ar visaip kitaip kankinam mūsų vilnos gabalą.šablonas dar yra viduje.

tada prakerpame angą  ir ištraukiame šabloną.kerpame nedaug,daugiau visad spėsit,o perdaug jau neištaisysit.angą galima kiprti kur norit,krašte ar per viduri.Ir vėl toliau viska veliam,niurkom,murkdom,vis ikišdami į karštą vandenį.galima idėti ir į mikrobangų krosnelę,kad gerai ikaistu,o tada niurkom kol atvėsta,vel kišam ,vel niurkom...ir taip kol katytės namelis susitraukia iki reikiamo dydzio.tada išskalaujam ir suformavus padedam džiūti

 

štai ir mano Špulka turi savo namuką

DaliaD 0

labai labai patiko katytės namelis, kuriame šilta ir jauku...

Ona 0

astra 0

šaunus namelis pamokėlė super