GreRus

Rankdarbių pamokos: Pynimas iš žurnalų

1760

 

PYNIMAS IŠ ŽURNALŲ ☺

Taip nusipinti galima pieštukinę, šiukšlių dėžę, dėklą gėlių vazonėliui, dėžę vaikų žaislams ar ką tik sugalvosite ☺.

Jums reikės nereikalingų žurnalų ar laikraščių, karštų klijų, bambukinio iešmuko, kartono, lipalo klijų.

Žurnalo puslapius perkerpame vertikaliai pusiau. Geriausiai tinka žurnaliukai ar reklaminiai leidinukai, kaurių lapai yra ploni ir slidūs. Jei lapai per stori, pinant lūžta. Galima pinti ir iš laikraščių, bet jie sunkiau vyniojasi ant iešmuko ir gaminys gaunasi minštesnis.

Pradedame vynioti juosteles. Ant bambukinio iešmuko sukame popierių pradėdami nuo kampuko.

Likusį kampuką patepame klijais ir baigiame vynioti. Tuomet ištraukiame bambukinį iešmuką.

Taip privyniojame daug juostelių.

Kadangi aš gaminau pieštukinę, tai dugnui iš kartono iškirpau du nelabai didelius apskritimus. Ant apskritimo aplinkui priklijuojame nelyginį skaičių susuktų juostelių.

Ant viršaus priklijuojame kitą apskritimą.

Kad patogiau būtų pinti, tai į vidurį įdėjau stiklainį. Jei pinsite šiukšlių dėžę, tai į vidurį galima įdėti kibirą ir pinti aplink jį.

Dabar jau pradedame pinti. Pirmiausia sujungiame kelias juosteles. Susuktų juostelių paprastai vienas galas būna šiek tiek plonesnis, o kitas- storesnis. Aš plonąjį galą patepu karštais klijais jį įkišu į kitos juostelės platesnį galą. Galima suklijuoti ir lipalu, bet lipalas ilgiau džiūsta. Galima susegti ir susegėju, bet tada matosi metalinės sąsagos.

Taigi, karštais klijais priklijuojame juostelę.

Išpiname pirmą eilę. Vis sukame juostelę kas antrą praleisdami.

Išpinta antra juosta.

Kai supiname juostelę, tai vėl karštais klijais prie likusio galo prijungiame keletą juostelių ir piname toliau vyniodami vieną kartą pro viršų, o kitą kartą pro apačią.

Taip mūsų gaminys vis "auga" ☺.

Jau nupyniau norimo auščio pieštukinę.

Išimame stiklainį.

Išpiname kraštelį. Lenkiame juostelę į šoną ir išpiname ją. Likusį galą priklijuojame. Tą patį darome su visais likusiais galiukais.

Štai ir nupinta pieštukinė. Galima ją nudažyti o galima ir nedažyti ☺.

O čia šiukšlių dėžė.  Likusių į viršų iškilusių juostelių išpinti negalėjau, nes jos man lūžinėjo, jas dariau iš storesnių žurnalo lapų. Todėl likusius galiukus užlenkiau į vidų ir priklijavau.

Dažiau lipalą sumaišiusi su guašu, kad netepliotų. Jei gaunasi labai tiršta masė, tai galima truputį praskiesti vandeniu. Nudažius dar labiau sutvirtėjo ☺.

Gal kas nors pasinaudosite pamokėle ☺.

Salsa 0

Kaip šaunu

Liana 0

Na fantastika...

KristinaL 0

Aciu, tikrai pamokanciai. Pabandysiu su vaikais Speju, kad galima taip ir siulais pinti... Man tik noretusi biski daugiau info apie tai, kaip istraukiamas iesmas, apie tai, kaip dazoma (kokio kiekio reikia dazu/lipalo/vandens). O kad neluzinetu, gal reiktu biski dregnus lapukus tureti? Ir dar del karstu kliju: kas cia per vienas? Negirdejau apie toki daikta

GreRus 0

Vyniojimui panaudojame tik iešmo galiuką(nuotraukoje tai matosi), kitas galas yra išlindęs, tai paprastai paimame ir ištraukiame jį.Ant iešmuko daug lengviau pradėti vynioti popierių ir jis tvirčiau susivynioja. Dažymui lipalą ir guašą naudojau maždaug lygiomis dalimis, o vandens įpyliau visai nedaug, tik tiek, kad tolygiai teptųsi. Jei piname iš plono popieriaus, tai ir taip nelūžta juostelės ir tikrai tvirtai gaunasi. Tik iš storesnių žurnalo lapų lūžta ir nemanau, kad padėtų drėkinimas.☺ Susiūlais pinti nebandžiau, bet manau, kad galima ir su siūlais.

GreRus 0

Yra tokie "pistoletai", kur pro galą įsikiša plastikinė lazdelė. Reikia įjungti į elektros tinklą ir ta plastikinė lazdelė pradeda lydytis. Paspaudus pistoleto mygtuką, teka karšti klijai. Verta turėti tokį daiktą namuose, labai patogu klijuoti ir akimirksniu sudžiūsta. Atrodo aiškiai paaiškinau

GreRus 0

Tas daiktas yra antroje nuotraukoje

mamyte0627 0

Puiku Tik , gaila, kad neturiu kantrybės smulkiems darbeliams , o jie man taip patinka

Creativ 0

Aciu uz pamokele!

liudvika33 0

Ateis ziema, bus daugiau laisvo laiko,tikrai isbandysiu, nes zurnalu tai jau prikaupta DD

Anonimas 0

Labai įdomu . Aš ir pamėginsiu taip pasidaryti pieštukinę . Dėkoju už pamokėlę .

eziukstis 0

Labai faina pamokėlė, neatrodo itin sudėtinga. Turbūt galima ir visokias variacijas su vielos strypais ir vilnos liekanomis padaryti. Kiek laiko užtruko tokią pieštukinę padaryti?

Anonimas 0

Labai išradinga. Pabandysiu. Dėkui už pasidalinimą išradimais.

GreRus 0

Eziuksti, galima įvairiai eksperimentuoti, duokime laisvę fantazijai. Šią pieštukinę padariau per vieną vakarą, kiek užtrukau, laiko neskaičiavau