Madeira

Rankdarbių pamokos: Rankų darbo etiketės

1390

 

 Rankų darbo etiketės

 

Turbūt daugelis susidūrėme su problema, kaip paženklinti savo rankdarbius, mezginius, žaislus ir t.d.  Kabančias etiketes dažnai daro iš sendinto kieto popieriaus, puošian dekupažu ir kitai būdais.

Viena iš įdėjų, kaip pasigaminti medžiaginę etikėtę pačioms.

Mums reikės:

  • Popieriaus lapo, rašaliniam printeriui, kuris naudojamas prilyginti pavaiksliuką prie maikučių. Jų yra įvairių firmų, todėl naudojimo būdas gali skirtis nuo žemiau aprašyto. Atkreipkite dėmesį pirkdamos, kad yra popierius skirtas baltam fonui, bei skirtas spalvotam/juodam fonui.
  • Atlasinės juostelės apie 1,5 cm pločio (aš naudojau 2,5cm pločio, nebuvo parduotuvėje plonesnės). Bandymų metu priėjau išvados, kad ant medvilninės juostelės atrodytų gražiau, bet tokios neturėjau.
  • Lygintuvo

Susimaketuojame pačios, arba prašome vyrų/draugų/vaikų (išsirinkti tinkantį variantą) sumaketuoti busimų etikečių šabloną. 

Svarbu: jei naudosime baltą/šviesų foną (juostelę) - maketas turi būti veidrodinis.

Atsispausdiname, ant mūsų "stebuklingo" popieriaus, susikarpome. Išdėliojame ant mūsų juostelės.

Lyginame, pagal instrukciją kuria rasime ant popieriaus pakelio (Aš naudojau hp firmos popierių, kitoje pusėje lapo, instrukcija paveikslėliais:). 

Kita pusė..

Atšalus atsargiai nuimame popierių.

Galime saugoti etiketės tiesiog rulone, galime susikarpyti.

Aš susikarpiau, žiebtuvėliu apsvilinau kraštus, kad neirtų.

 

Štai ir viskas..:)

p.s. jei , nuėjus į parduotuvę popieriaus, išsigandote jo kainos, pabandymui nusipirkite 1 lapą (aš pirkau office1 parduotuvėje akropolyje).

irmuzele 0

va kaip fainai-liuks pamokėlė

eglut 0

Jėga Ačiū )

Siesta 0

Puiki pamokele!
Aciu labai

Madeira 0

ačiū merginos)

Kristut 0

superinė pamokėlė ir idėja liuks

roni 0

kaip idomiai, tikrai labai vykusi pamokele ir ideja nereali

Anonimas 0

Labai aciu uz pamokele

Norite 0

Aciu katik pasigaminau bet aisku pirmas blynas visada prisvyla..pamirsau, kad reikia piesineli veidrodzio principu atspausdinti...

Anonimas 0

Gera mintis. Tik iskilo klausimas, ar galima tokias etiketes skalbti? At neissilieja rastas? Gal kas bandet?

realias 0

Šias etiketes galima skalbti iki 40 C (geriau iki 30 C). Aišku, jos su laiku pasitrina. Taip pat neskalbti su šiurkščiais daiktais, pvz. kito gaminio užtrauktukas, nes gali pažeisti. Geriau naudoti popierių skirtą lazeriniams printeriams, tačiau nemačiau jo pirkti Lietuvoje. Tiesa, etiketės piešinys/užrašas turėtų būti ryškesnės spalvos, kadangi uždėjus piešinį/užrašą jis pablanksta. Jei naudosite popierių skirtą piešinio perkėlimui ant baltų audinių, tai jį galima dėti ant šviesių audinių. Tuomet spalvos mažiausiai pasikeičia. Pvz, tą patį užrašą darant ant baltos spalvos ir smėlio, skirsis šiek tiek atspalvis (jei užrašas spalvotas). Jei užrašas tik juodos spalvos, tuomet galima dėti net ant raudonos spalvos. Naudojant popierių šviesiems gaminiams reikėtų palikti kuo mažiau plėvelės. Naudojant popierių tamsiems audiniams, situacija keičiasi. Skalbti tik iš blogosios pusės, lengvai pažeidžiama, net nago įbrėžimas gali sugadinti arba uždėjus lygintuvą.