fancycolor

Rankdarbių pamokos: “ŠILTAS DRABUŽĖLIS JŪSŲ MOBILIĄJAM”

2071

 

ŠLAPIUOJU BŪDU VELTAS MOBILIOJO TELEFONO DĖKLIUKAS
fancycolor pamokėlė


1. Mobiliojo telefono dėkliukui pasigaminti Jums reikės: norimos spalvos vilnos sluoksnos (iki 20 gr.), lino ir šilko gijų, įvairių siūlų (geriausia vilnoniai ar mocheros), karoliukų, valo, adatos, žirklių, bambukinio kilimėlio, burbulinės plėvelės, muilo ir šilto vandens. 


2. Iš burbulinės plėvelės išsikerpame telefono dėkliuko šabloną. Jis turi būti didesnis už Jūsų telefoną, tiek, kiek traukiasi turima vilna. (Kiek traukiasi vilna geriausia nustatyti prieš veliant. Nusivelkite mažą pavyzduką, pagal kurį atskaičiuosite vilnos traukimąsi. Pavyzdžiui jei sudėliojame 10x10 cm kvadratą, o nuvėlus gaunasi 5x5 cm., tai vilnos traukimosi procentas- 50. Kiekviena vilna gali trauktis vis kitaip, priklausomai nuo jos rūšies, storio.)
3. Imame vilną, pešame ją vidutinio storio, vienodomis sruogelėmis ir dėliojame vertikalia kryptimi.Turime sudėlioti šiek tiek platesnį ir ilgesnį už turimą šabloną vilnos sluoksnį.  Vilną sušlapiname muiluotu vandeniu,uždengus burbuline plėvele prispaudžiame, kad muilas ir vanduo įsigertų. Vandens turi būti tiek, kad visa vilna sudrėktų, neliktų sausų sruogų.


4.  Į šablono vidų užlenkiame išlindusius vilnos kraštelius. Pirštais išlyginame, kad nebūtų jokių susiraukšlėjimų. Apverčiame ruošinį, ta pačia kryptimi išdėliojame kitą gaminio pusę. Vėl sušlapiname, išmuiliname, priglostome vilną.


5. Dėliojame antrą sluoksnį vilnos (iš aiejų pusių). Šį kartą vienodo storio vilnos sruogelės dedamos keičiant dėliojimo kryptį-klojama horizontaliai. Vilna drėkinama, muilinama, priglostoma.

 
6. Dabar, pasitelkę fantaziją, ant vienos dėkliuko pusės dedame įvairius derančius siūlus (geriausia natūralių pluoštų), šilko, lino ar bambuko gijas. Sudėliojus dekorą, jį uždedame burbuline plėvele, atsargiai paspaudžiame, paglostome, kad tolygiai pasiskirstytų vanduo ir muilas. Tuomet švelniai masažuojant dekoras priglostomas ir gaminys pradedamas velti. Nuolat prižiūrime dėkliuko šonus: juos patriname, pamasažuojame, palyginame, kad nesusidarytų siūlės. Masažuojame, glostome ruošinį tol kol jis apsivelia (kai nebesipeša vilnos sruogos). 


7. Vėlimo procesą pagreitins ruošinuko vėlimas bambukiniame kilimėlyje. Todėl dėkliuką dedame į bambukinį kilimėlį, susukus pakočiojame (apie 50 kartų), keičiame ruošinuko kryptį, vėl kočiojame. Taip darome tol kol ruošinys susivelia, susitraukia iki reikiamo dydžio.


8. Baigus velti telefono dėkliuką išskalaujame vandenyje, kad neliktų muilo, išdžioviname.


9. Telefono dėkliuką galima išsiuvinėti karoliukais. Rankdarbis baigtas.

SĖKMĖS :)

Liole 1

Kaip smagu sulaukti pamokėlės. Ačiū Fancy!

GreRus 0

Išsami, aiški pamokėlė. Ačiū. O gal galima kur peržiūrėti visas pamokėles? Aš jų visų vienoj krūvoj neberandu

GreRus 0

Jau radau . Turbūt dabar reikia ieškoti prie kiekviemo autoriaus, bendro pamokų skyrelio nebėra

Liole 0

Yra yra, Grerus. Kai paspaudi Dienoraštis yra eilutė, kurioje-

Naujienos Rankdarbių klubas Rankdarbių pamokos Konkursai

fancycolor 0

GreRus, malonu, kad patiko. Ačiū, Liole už paaiškinimus, nes aš irgi nesugebėjau surasti rankdarbių pamokų

colibri 1

ačiū, fancy . Net sukilo noras kažką panašaus nusivelti . Ypač pamačius tuos "margai" žalius siūlus ( iš tokių "dariau paskutinį didelį projektą" ), tai tavo rankdarbis toks SAVAS atrodo . P.s. Manęs kartais sluoksna "neklauso" - nenori veltis ... Ar aš taip užtaikau tokią "neklaužadą" įsigyti, ar čia yra koks "magiškas ritualas" prieš pradedant velti?

fancycolor 2

Colibri, man tie siūlai-tobuli. Sluoksnos nesivėlimas gali būti dėl kelių priežasčių. Geriausiai veliasi balta, juoda - prasčiausiai. Vienas dažas kartais pažeidžia sluoksną labiau nei kitas. Sluoksnos storis, rūšis įtakoja skirtingą vėlimąsi.Ar naudoji šiltą vandenį, nes su šaltu veliasi prasčiau. Gal ir kitos velėjos dar ką nors pridurs. O šiaip reikia mėginti ir mėginti velti, tada suprasi pati kodėl nesivelia.

colibri 1

ačiū, Fancy . Su šiltu vandenuku veliu ... (nors jau senokai bevėliau... Tad tavo pamokėlė sugundė ). Tikrai, pastebėjau, kad juodos spalvos "visai nenori veltis", net išmesti žadėjau tą vilną.... ale taip vis dar neprisiruošiau - gal netyčia kur prisireiks ).

blansyte 2

mergaites,juoda veliasi kuo puikiausiai,bet tik nestoresne nei 18 mik.21 tikrai nesivelia.

Wool-shred 2

veliasi ir 21 mic tik ilgiau. aisku kuo plonesne, tuo geriau veliasi. naturali nedazyta nuo prisilietimo veliasi - pasaka 21 mic nedazyta irgi puikiai veliasi.

colibri 0

Wool, tu turėjai omeny, kad JUODA vilna 21 mic gerai veliasi? . Kiek suprantu, tai blanšytė būtent tokią ir turėjo omeny. O tavo pasakymas, kad "nuo prisilietimo veliasi", tai visai sukėlė norą velti ... Taip saldžiai nuskambėjo...

Wool-shred 1

as veliu is 18 mic. bet kadaise veliau palta is 21 mic, veliasi, ilgiau, bet veliasi Kurkit, merginos, kurkit!!!!!

colibri 1

Po tokių paskatinimų, Wool, tai tikrai ugnelė užsidegė . Reikės naktį pradėti sapnuoti "kokį projektą" . Visiems kūrybinės sėkmės ...

Milra 1

Super. Visada norėjau kažką išbandyti

fancycolor 1

Milra, tikiuosi išbandysite ir kažkas pavyks. Jei tikrai kažką meistrausite, pasidalinkite nuotraukytėmis.

rubinaite 1

Kaip smagu, kad radau sia pamokele, su velimu jau teko karta susipazinti, o mano telefonui kaip tik reikia dekliuko, tad butinai pabandysiu nusivelti. Aciu labai