fancycolor

Rankdarbių pamokos: Šlapiuoju būdu veltas kaklo papuošalas "Stebuklinga gėlė"

670

 

ŠLAPIUOJU BŪDU VELTAS KAKLO PAPUOŠALAS “Stebuklinga gėlė”
fancycolor pamokėlė
 

1. Kaklo papuošalui pasigaminti Jums reikės: dviejų spalvų vilnos sluoksnos, šilko audinio, lino, bambuko ar šilko gijų, įvairių siūlų (geriausia vilnoniai ar mocheros), karoliukų, adatos, siūlo, plono plastikinio maišelio, žirklių, bambukinio kilimėlio, burbulinės plėvelės, muilo ir šilto vandens.

2. Iš vienos spalvos vilnos sluoksnos atskiriame dvi lygias, vienodo storio juosteles (tai bus mūsų kaklo papuošalo raišteliai). Pasidedame jas į šalį. Vėl imame vilną, pešame ją plonomis, vienodomis sruogelėmis ir dėliodami vieną šalia kitos horizontalia kryptimi formuojame norimo ilgio ir pločio vilnos kvadratuką. Sudėliojus vieną vilnos sluoksnį, imame vilnos juosteles ir jas dedame ant kvadratėlio kraštų. Vilnos juostelių galus praskleidžiame, kad vilna veliant geriau sukibtų, nebūtų sustorėjimo. Ant tokio kvadratėlio klojame antrą vilnos sluoksnį. Šį kartą vilnos sruogeles dėliojame vertikaliai.

3. Vilną sušlapiname muiluotu vandeniu. Vandens turi būti tiek, kad permirktų visos vilnos sruogelės. Ant viršaus uždedame burbulinę plėvelę, atsargiai paspaudžiame, paglostome, kad tolygiai pasiskirstytų vanduo ir muilas.

 

4.Papuošalo centre dedame šilko audinį. Šilko audinį raukšlėjame ir dedame taip, kad būtų panašu į apskritimą. Iš plono plastikinio maišelio išsikerpame apskritimą, kuris turi būti maždaug tokio pat dydžio kaip suformuotas šilko apskritimas. Juo užklojame šilką.

5. Tuomet imame kitos spalvos vilną, ir klodami ją dviem sluoksniais (horizontaliai ir vertikaliai), uždengiame plėvele užklotą šilko apskritimą. Viską sušlapiname, pamuiliname, prispaudžiame burbuline plėvele, pamasažuojame.

 

6. Tuomet ant papuošalo dedame įvairias dekorui skirtas medžiagas: įvairios faktūros siūlus, šilko, lino gijas ir pan. Viską sudrėkiname, pamuiliname ir imame velti. Pirmiausia uždengiame burbuline plėvele, masažuojame, glostome vilną tol kol ruošinys apsivelia. Vilnos juosteles pavoliojame tarp delnų, kad jos suapvalėtų. Vėlimo procesą pagreitins ruošinuko vėlimas bambukiniame kilimėlyje. Todėl būsimą papuošalą dedame į bambukinį kilimėlį, susukus pakočiojame (apie 50 kartų), keičiame ruošinuko kryptį, vėl kočiojame. Taip darome apie 5-6 kartus. Atskirai kilimėlyje pavoliojame papuošalo juosteles, kad jos suapvalėtų.

7. Veliame papuošalą tol, kol jis susivelia: vilna nebesipeša, gaminys maždaug trigubai susitraukia.

8. Imame žirkles ir atsargiai įkerpame papuošalo viduryje esantį apskritimą. Jį įkirpus ištraukiame apskritimą iš plastikinio maišelio. Matome, kad viduje yra dailiai prisivėlęs šilko audinys. Tuomet viršutinį vilnos sluoksnį keliose vietose įkerpame taip, kad veltinis atrodytų tarsi gėlės žiedlapis. Pirštų galais pamuiluojame, pamasažuojame įkirptas vietas, kad jos apsiveltų.

9. Papuošalą išskalaujame šiltame vandenyje, kad neliktų muilo, išdžioviname.Išsiuvinėjame karoliukais. Papuošalas baigtas.


 

irmuzele 0

labai labai,super kaip gražu

Liole 0

Daugiau tokių pamokėlių! Nuo veltinio iki..... Nuo paprastų iki sudėtingų... Ačiū!

fancycolor 0

Irmužėle, Liole ačiū. Manau jau seniai veltiniui.lt esu skolinga kažką tokio

Liole 0

už pamokas duodama auksinė narystė. Taip kad... ta skola čia tęsis kiek suprantu (juokauju žinoma )

fancycolor 0

Narystė- man tikrai siurprizas. Ačiūūū labai. Nors ne su ta intensija pamokėlė buvo daryta, bet jaučiuosi labai pamaloninta

Liole 0

tikimės dažniau ir mus pamaloninsi. Visais laikais už pamoką buvo duodama narystė, taip kad daryti pamokas apsimoka. Ir ne tik dėl narystės, bet būsite labiau matomi ne tik čia, bet ir veltinio facebok profilyje