Upe

Rankdarbių pamokos: Žolynais dekoruota Joninių žvakė

1500

 

Žolynais dekoruota Joninių žvakė

Sveiki, sugalvojau pasigaminti Joninių žvakę. Man šis procesas taip patiko, kad nutariau savo patirtimi pasidalinti ir su Jumis.

Ši idėja nėra nauja, tokiu būdu dekoruodavau žvakes naudodama motyvus, iškirptus iš servetėlių. Tačiau šį kart vietoj motyvų, iškirptų iš servetėlių, nutariau panaudoti lauko žolynus.

Tad mums reikės: lauko žolynų ir paprasčiausios žvakės, kurią dekoruosime (labiau tiks masyvios, pastelinių spalvų žvakės). Taip pat reikės dar vienos žvakės ir arbatinio šaukštuko. 

Manyčiau, kad labiau tiktų džiovinti žolynai, nors, tiesą sakant, nebandžiau su nedžiovintais, galbūt tiktų ir tokie. Aš visgi nutariau savuosius žolynus kiek "padžiovinti" lygintuvu. 

 

Augaliukus paprasčiausiai palyginau lygintuvu. 

Trapesnius - su žiedeliais - lyginau per popieriaus lapą. (Aguonos žiedlapiai lyginami visiškai išbluko, tad juos reiktų džiovinti natūraliai, suslėgtus knygoje).

O tuomet, ant kitos žvakės pakaitinusi paprasčiausią arbatinį šaukštuką, juo "prilyginau" augalėlius norimoje vietoje. Įkaitęs šaukštukas tirpdo žvakės paviršių ir tokiu būdu augalėlis "prilipdomas" prie žvakės paviršiaus. Šaukštukas aprūks, bet viskas lengvai nusiplauna.

Darbuotis reikia lėtai, šiek tiek paspaudžiant (bet ne per smarkiai, plonas augalėlis gali susiglamžyti, susibrukti). Augalėlį glostyti įkaitintu šaukštuku tol, kol jis visas pasidengs plonyčiu vaško sluoksniu.

Visas procesas labai paprastas, o rezultatas tikrai nuostabus - unikali, lietuviškų pievų žolynais dekoruota žvakė.

Labai tinka Joninėms. O žiemą bus puikus vasaros prisiminimas.

 

 

irmuzele 0

jega!!! labai grazu !!! aciu

Liole 0

Kaip fainai

KristinaL 0

Beje, idomu, ka jus galvojate apie Jonines? Ar svenciate? kodel?

Upe 0

Jonines švenčiu, mano mama yra Janina (tad vieną tokią žolynais dekoruotą žvakę jai jau padovanojau). O šiaip man labiau patinka Joninių kitas pavadinimas - Rasos, ir man ši šventė labiau ne su Jonukais ar Janytėm asocijuojasi, o su vasara, žolynais, tokia lietuviška žolynų magija... Kokios dabar šviesios naktys ir kaip kvepia nupjauta džiūstanti žolė kaimo pievose.... Beje, manau Rasas irgi reiktų sveikinti

robe-a 0

labai puiku jei lietus nelytų, bėgčiau į lauką pinti vainiko
aš manau, kad prisiminti ir švęsti senąsias lietuvių šventes būtina

sonata 0

Aciu uz idomia ideja - kaip tik turiu namie didele balta zvake - reikes papuosti

Aniuta 0

только прибежала.была в мага3ине...ну почему???почему???я раньше не видела такой красоты тут???нет ни свечи ни травки
спасибо. очень понравился урок!обя3ательно попробую так сделать в другой ра3.

eglut 0

šaunumėlis

Liole 0

Čia galima ir servetėlėmis dekoruoti, tiesa? Galima visokiausiomis progomis, parinkus paveiksliuką Jėgelė

Upe 0

Taip, galima dekoruoti ir popierinėmis servetėlėmis, visai kaip dekupažas. pasirenkate patinkantį servetėlės motyvą, priderinate žvakės spalvą (šviesūs paveiksliukai tiks šviesiai žvakei), ir lygiai tokiu principu, įkaitintu šaukštuku "priglostote" paveiksliuką. Tai dar paprasčiau nei su žolynais, nes servetėlės paveiksliukas puikiai geria vašką ir greit "prilimpa". Tikrai siūlau pabandyt, labai malonus darbo procesas ir puikus rezultatas.

SD-Art 0

Super ideja,- ir greita, ir grazu

colibri 0

gražu . Šitą dekoravimo būdą pirmą kartą pamačiau viešėdama Danijoje prieš 5 metus- mokė dekoruoti žvakes servetėlėmis ( laidas rodė per tv ir dar kursai buvo organizuojami. Buvo laikas prieš šv.Kalėdas- tai tiek grožybių visokių prirodė. Ir svarbiausia-nesudėtingų). Žvakių forma gali būti įvairi- apvali, kampuota- vis tiek viskas pavyks . O kad galima su augalais šitaip, tai nekilo mintis tokia. Ačiū už idėja