Forumas | Veltinis.lt - velti rankdarbiai | Rankdarbių pardavimas - nuo ko pradėti?

mikalauskienemikalauskiene
Sveiki, Kaune laisves alejoje vyksta Kaledine, kurioje kvieciame prekiauti ivairiais rankdarbiais, kaina priklauso nuo uzimamo ploto dydzio, tikrai nera didele, jeigu kas susidomejote, rasykite zinute
AudroneAudrone
Norite, 2011-03-16 15:18:37
Gal kas gali papasakoti kaip etsy'je prekiaujama? Koks mokestis uz kiekviena parduota gamini ir t.t.?
busiu dekinga


Prekės įdėjimas į Etsy 0,2$, o nupirkoms prekėms taikomas 3% mokestis nuo galutinės kainos (siuntimas į tai neiskaičiuojamas)
Pasakotoja iš manęs ne kokia, bet, jei reikia, į konkrečius klausimus galiu atsakyt
NoriteNorite
Gal kas gali papasakoti kaip etsy'je prekiaujama? Koks mokestis uz kiekviena parduota gamini ir t.t.?
busiu dekinga
NoriteNorite
KristinaL, 2010-08-30 15:33:22
Gal as klystu, bet pagal pajamu mokescio istatyma, gali be mokesciu per metus parduoti prekiu iki 8000 Lt

As irgi esu ta girdejus. Parduotuves savininke, i kuria retkarciais nesu savo darbus, taip pat mane uztikrino, kad jei nevirsiji 8000 lt nereikia issiimti jokio pazymejimo.
KristinaLKristinaL
Gal as klystu, bet pagal pajamu mokescio istatyma, gali be mokesciu per metus parduoti prekiu iki 8000 Lt
fancycolorfancycolor
Jo rimtai, tada siaip jau nepigiai gaunasi
veilokineveilokine
Bet tik gali prekiauti tik toje vietoje kur įsigijai patentą. Jei nori prekiauti visoje lietuvoje. tai taip ir pasakai įsigydama. Tada mokėsi brangiau, kaip ir visuose kituose miestuose
fancycolorfancycolor
Na manau, daugeliui rūpi kaip legaliai parduoti rankdarbius, tad pabandysiu pasidalinti savo žinomis.
Mano nuomone priimtiniausia - verslo liudijimas. Jei dirbate, Jums reiks susimokėti tik sveikatos draudimui 72 lt. aišku tai dvigubas mokestis, bet ka padarysi.(Reikia pastebėti, prieš kurį laiką nereikėjo mokėti jei dirbi.) Jei nedirbate, tai sodrai reiks mokėti 182 lt. ir kaupsite pinigelius dėja tik pusei bazinės pensijos
Taigi jei gaminte renkdarbius iš vilnos, pagal INDIVIDUALIOS VEIKLOS, KURIA GALI BŪTI VERČIAMASI TURINT VERSLO LIUDIJIMĄ, RŪŠIŲ SĄRAŠĄ tokios veiklos nėra, bet jai prilyginama Taikomosios dailės ir vaizduojamojo meno dirbinių gamybos* (X) veikla(įeina į EVRK 92.31 klasę).
Vadinasi, įsigijusi Taikomosios dailės ir vaizduojamojo meno dirbinių gamybos* (X) verslo liudijimą, šiuos rankdarbius galima gaminti. Už savo Lietuvoje pagamintus dirbinius gautos pajamos iš Lietuvos ar iš užsienio valstybių juridinių ar fizinių asmenų, neatsižvelgiant į tai kokiu būdu savo gaminius realizuosite (siusite užsakovui, vešite pirkėjui savo transportu, parduosite pati mugių, parodų metu, savo namuose, ar interneto svetainėje (savo susikurtoje arba tokias paslaugas teikiančioje)) ir gausite pajamas (grynais, pavedimu, avansu, pagal vardinius čekius ar pan.), bus laikomos individualios veiklos, kuria vertėtės įsigijusi verslo liudijimą, pajamomis.
O kiekviena savivaldybė už VL ima savivaldybių tarybų nustatyto dydžio pajamų mokestį. Taigi pasisekė labiau toks kurios gyvena mažesniuose miesteliuose, nes mokesčiai, kiek esu atkreipus dėmesį mažesni, nei sakykim didžiuosiuose LT miestuose.
Sėkmės prekyboje
myramyra
uzsienio saly mokesciu moketi nereikia. atvirksciai, gali buti, kad teks moketi ne pardavejui, o pirkejui. gavus siuntini, jam gali tekti susimoketi uz importa ar panasiai.
apsivelesapsiveles
JurgaJudita, 2009-10-05 14:57:30
Aciu, Myra
Aisku, man gal reiktu nueiti i VMI, o ne jus cia kamantineti - bet ar nereikia susimoketi kokiu nors mokesciu ir toje salyje, i kuria parduodi?

laba, ne tikrai nereikia mokėti mokesčių kitoje šalyje. Myra pasakė teisingai, viskas vyksta kaip Lietuvoje
myramyra
kaip man pasakojo mokesciu inspekcijoj - jokio skirtumo, kam tu parduodi. i savo buhalterijos knyga itrauki kaip pajamas ir viskas. cia kai turi individualios veiklos pazyma, nors su verslo liudijimais irgi neturetu buti kazkaip kitaip.
OSOS
myra, 2009-09-13 19:12:29
o turint verslo liudijima ar bereikia moketi pajamu mokesti? ar sumokedamas suma uz liudijima automatiskai sumoki? ir kaip su sveikatos draudimu bei sodra?

Aš susimoku ir Sodra ir privalomąjį draudimą kiekviena mėnesį,ir už verslo liudijimus metų pradžioj. Tai tiek tų mokesčių, sakyčiau nemažai
myramyra
o turint verslo liudijima ar bereikia moketi pajamu mokesti? ar sumokedamas suma uz liudijima automatiskai sumoki? ir kaip su sveikatos draudimu bei sodra?
OSOS
myra, 2009-09-11 21:46:22
sakot geriau verslo liudijimas??

siaip galetu daugiau kas nos savo patirtimi pasidalint. ar savo pazistamu istorijas papasakot.
Aš ir už verslo liudijimą,juos turiu net du,jei galėčiau įsigyčiau daugiau,bet brangoka. Kai veiklos sritis plati su vienu nelabai išsiversi. O nuo mokesčių nepabėgsi,kaip beskaičiuotum ir taip ir taip brangu,tik va verslo liudijime apskaita nėra griežtos atsakomybės, gauni žurnaliuką ir pildaisi kiek kada ką uždirbai. Kaip sakant suk nesukęs,bet kai legaliai dirbi,-ramiai miegi
myramyra
sakot geriau verslo liudijimas??

siaip galetu daugiau kas nos savo patirtimi pasidalint. ar savo pazistamu istorijas papasakot.
myramyra
yra toks dalykas - individualios veiklos pazyma. ji nieko nekainuoja, galima bet kada vmi ja issiimti ir bet klada nutraukti. tik mokescius moketi teks: pasibaigus kalendoriniams metams reikia deklaruoti pajamas, savo dali pajamu mokescio nuskaiciuoja mokesciu inspekcija, taip pat sodra - savo dali. ir jei niekur kitur nedirbat, tai teks kas menesi moketi privalomaji sveikatos draudima 72 lt. ir teks vesti buhaleterine apskaita - registruoti pajamas ir islaidas.

siaip bet kuriam vmi skyriuj specialistai papasakoja daugiau apie verslo liudijimus, pazymas, buhalerine apskaita ir t.t. taip pat daug informacijos yra vmi tinklalapyje. yra specialus skyrius su ziniomis apie verslo liudijimus ir pazymas.
SiJaSiJa
cia labiau apie autorines sutartis info surasete
siaip daugiau apie verslo liudijimo mokescius info butu cia: http://www.vmi.lt/lt/index.aspx?itemId=10027821
ir GPM pagal verslo liudijima yra fiksuota suma, ne 15 proc nuo pajamu, bent jau neteko girdeti, kad pakeite.
Kaip bebutu Lietuva smulkiu gamintoju mokesciais nedziugina
apsivelesapsiveles
Aišku individualios veiklos liudijimas buvo neblogai, kol nebuvo pakeisti mokesčiai, dabar, uždirbant nedaug reikia pagalvoti ar apsimoka. VMI pasiima 15% nuo pajamų + 9 sveikatos draudimas + SODRA laukia šiais metais lyg 10%, o po to kils iki 28,5%. Jei pajamos nėra didelės, labai iškyla klausimas ar apskritai apsimoka terliotis su tokiais dalykais ar geriau parduoti saviems, dovanoti draugams ir t.t.
irmuzeleirmuzele
skaiciuoji sunaudotu produktu kaina ir -jei tai vilna-vandeni muila elektra nepamirsk savo laiko...taip kad neneusipigink ypac jei tai vienetinis darbas ir tu gali garantuot kad kito tokio pat nedarysi manyciau 50/50 nebent tai tik karoliai-tada jau mazesni procenta skaiciuoji-tokia mano numone