Vilnietis tapytojas Gabrielius M. savo namų virtuvėje gamina valgį

Rankdarbiai » Kompiuterinė grafika

Vilnietis tapytojas Gabrielius M. savo namų virtuvėje gamina valgį

Kartą, vieną gražią žiemos dieną vilnietis žymus tapytojas Gabrielius M. namuose vartė sau Beatos receptus. Ir netikėtai jam akis užkliuvo už vieno tikrai įdomaus valgio recepto, kurį jis susigundė tuoj pat savo namų virtuvėje išbandyti. Tapytojas namie tuoj susirado viską, ko prireiks šiam patiekalui pagaminti: nedidelę cukiniją, dvi dideles morkas, du obuolius, saliero šaknį, alyvuogių aliejaus, medaus, šešias čiobrelių šakeles, obuolių acto, druskos, pipirų, 200 gramų avižinių dribsnių, 100 gramų kietojo parmezano sūrio, 70 gramų lazdyno riešutų, 50 gramų minkšto sviesto, žiupsnelis druskos ir pipirų. Pirma Gabrielius įkaitino orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Tada jis supjaustė daržoves – salierą ir morkas mažesniais gabaliukais, cukiniją ir morkas – didesniais, nes jie iškeps greičiau. Ant daržovių pašlakstė 5 šaukštus aliejaus, 2 šaukštus medaus, pasūdė, pagardino pipirais, sudėjo čiobrelių šakeles. Rankomis gerai pavoliojo daržovių prieskoniuose. Paskui tapytojas daržoves subėrė į didesnį kepimo indą (kad jų sluoksnis būtų plonas) ir pašovė į orkaitę kepti 45 minutes, kad kepinys suminkštėtų ir apskrustų. Riešutus jis pasmulkino su peiliu, sutarkavo sūrį. Pasiėmęs avižinius dribsnius, pirštais juos sutrynė su sviestu, parmezanu ir riešutais, kad susidarytų rūpūs trupiniai. Trupinius užbėrė ant šiek tiek paskrudusių daržovių ir paliko kepti dar apie 20 minučių. Po to Gabrielius tą kepinį karštą ištraukė iš orkaitės ir padėjo ant lentutės atvėsti, laukdamas, kol namo sugrįš jo žmona su visa šeima.