Amura

Rankdarbių pamokos: Dekupažas. Stiklo dekoravimas atvirkštiniu būdu.

1200

 

Dekupažas. Stiklo dekoravimas atvirkštiniu būdu.

Pabandysiu pravesti pamokėlę, labai nebarkit jai kas, ir taip nedrąsu 

Dekoruosime stiklinį daiktą atvirkštiniu būdu, tai nėra sunku,  „triukas“ tame, kad daryti reikia viską atvirkščiai ir ant „blogosios“ daikto pusės, todėl prieš tai reikia įsivaizduoti, ką norite matyti po stiklu, atvertus daiktą gerąja puse.

Na tai pradėkime

Ko mums reikės:

• Stiklino daikto.
• Motyvo (tai gali būti paprastos servetėles, ryžinės, decopopierius, spausdintas paveikslėlis, iškirptas iš žurnalo ir t.t ).
• Akrilinių dažų.
• Klijų (tinka spec. dekupažo klijai, klijai-lakas, arba paprastas lipalas skiestas vandeniu).
• Dvikomponenčio sendintojo (arba vienkomponenčio, čia jau pagal savo skonį, kas kam patinka,     galima ir nesendint).
• Aliejinių dažų išryškinti įtrūkimams (gali būti porporina, patina, akių šešėliai, akriliniai dažai, priklauso nuo dvikomponenčio (ką jis "priima" dažniausiai instrukcijoje yra parašyta).
• Lako darbelio užbaigimui (gali būti purškiamas ar tepamas, jei šis daiktas bus naudojamas, ji reikia apsaugoti nuo drėgmės ir temperatūros poveikio). Dekoruojant stiklinį indą iš kurio bus valgoma, geriama, kurį reikės dažnai plauti, naudokite specialų stiklui (porcelianui) skirtą mediumą. Tokius mediumus rasite spec. parduotuvėse.

I žingsnis. Paruoškite stiklinį daiktą, gerai nuriebalinkite (išplaukite), tam tinka paprastas indų ploviklis, stiklų valiklis, žodžiu viskas kas tinka stiklo valymui. Nuplaukite visas nereikalingas etiketes ir t.t., daiktas turi būti visiškai švarus.

II žingsnis. Pasiruoškite paveikslėlį, aš naudosiu paprastą servetėlę.

Iškirpkite arba išplėškite paveiksliuką.

Aš išplėšiau.

Atskirkite sluoksnius, palikite tik patį viršutinį.

 Randame tinkamą ( kad jums atrodytų gražiausiai ) tam paveikslėliui „kampą“.

III žingsnis. Klijuojame paveikslėlį, nepamirškite, kad paveikslėlį dedam ir klijuojam atvirkščiai. Naudojam plokščią, minkštą teptuką (geriausiai sintetinį). Klijuojame lengvais potėpiais, nuo vidurio link kraštų, išlyginant raukšleles.

IV žingsnis. Paveiksliukas jau priklijuotas, kol jis dar šlapias,  dantų krapštuko pagalba „apkramtom“ aplink paveikslėlį, taip jis lengviau susilies su busimu fonu.

V žingnis. Leidžiame gerai išdžiūti klijams. Tada pasiruošiame sendintoją, jų yra įvairių firmų ir rūšių, kiekvienas skyla savaip. Aš naudosiu Artmanijos „Antiką“.

Užtepu step1, jis yra baltos spalvos, bet išdžiūvęs nuskaidrėja, tepu minkštu teptuku, stengiuosi paskirstyti tolygiai, leidžiu išdžiūt iki nuskaidrėjimo.

Tepu step 2, leidžiu išdžiūt. Bedžiūnant step2 atsiranda įtrūkimai. „Antika“ skyla labai greit, maždaug po 30min.

Jei reikia,  kad ir paveiksliukas būtų sendintas, tada prieš klijuojant paveikslėlį sendiname visą daikto paviršių.


VI žingsnis. Pasiruošiame aliejinius dažus, paimkite jų šiek tiek ir įtrinkite, stenkitės "neužmozoti" paveikslėlio. Jeigu norite ryškesnių įtrūkimų naudokit tamsesnius, pvz. rudos, bronzos spalvos ir t.t. Instrukcijoje parašyta kad „Antiką“ galima įtrinti ir akriliniais dažais.

 Dažų perteklių nuvalome su popieriniu rankšluosčiu (servetėle).

VII žingsnis. Dažome daiktą akriliniais dažais, dažyti galima teptuku arba kempinėle. Aš dažiau kempinėle.

 Nudažome, leidžiam išdžiūti.

Ir dažom dar kartelį. Leidžiame gerai išdžiūti.


VIII žingsnis. Užbaigiame darbelį. Lakuojame kokius 3 kartus laku skirtu lauko darbams, nes daiktas bus naudojamas, taip ji apsaugosim nuo karščio ir drėgmės. Aš naudoju štai tokį, statybinių medžiagų parduotuvėse jų yra visokių, tinka visi skirti lauko darbams.

Kiekvienam lako sluoksniui leidžiam gerai išdžiūti ir tik tada tepam kitą (mano atveju 16-24val).

 

Gautas rezultatas: Peleninė "Vasaros prisiminimas.."

Ačiū už dėmesį

 

 

 

irmuzele 0

fantastika! liuks pamokele! ACIU!

Liole 0

Koks gražus daikčiukas. Labai nuosekli pamoka. Ačiū Amura

Amura 0

ner uz ka , tikiuosi si pamokyte bus naudinga ir kitiems atsiprasau jai kas ne taip parasyta, jai kyla klausimu galit su manim susisiekti skype arba rasyti laiskus cia, atsakysiu i visus rupimus klausimus

Ateityje stengsiuos tobulet, cia pirma mano pamoka

myra 0

labai išsami ir aiški pamoka. norėjau paklaust: girdėjau, kad dekoruojant stikla (taip ir metalą) reikia specialaus grunto, kad viskas gerai laikytųsi. o jūs nededat, kodėl? ar ir taip gerai laikosi? beje, ar galima tokius daiktelius plauti indaplovėje? ar geriau rankomis?

Anonimas 0

labai gražu

Amura 0

Myra, taip yra spes mediumai stiklui, uztepus daikta reik kepti orkaiteje, na bet indaploveje nudekoruotu stikliniu daiktu negalima plaut, cia nedejau jokiu mediumu nes tai ne pirmas dekoruotas taip dekoratyvinis stiklinis daiktas ir zinau kad viskas laikosi. Na mediuma reiktu naudot jai pvz dekoruosit puodelius is kuriu bus geriama ar lekstes is kuriu bus valgoma, nes juos daznai reikia plauti

Anonimas 0

GRAzu

robe-a 0

pamokėlė labai gera ir aiški

Editos-spalvos 0

labai faina pamokyte, taip graziai padarete, kad as tai pasideciau ir ziureciau, gaila butu naudoti

Amura 0

saulytea, robe-a , auksaranke, Edis aciu mergaites dziaugiuosi, kad patiko

Anonimas 0

labai grazu