apsiveles

Dienoraščio įrašas: Kaip ten gyvenate su rankdarbiais?

2840

 

Sveiki,

po kurio laiko grįžau prie svetainės, malonu, jog dar esate ir neišsibėgiojote :) Ačiū Jums :*

Sėdžiu, žiūriu ir galvoju, ką čia pirmoje eilėje padarius..

O pradėjau nuo tarptautinės svetainės pataisymų - craftworkspace.com, kur atsiranda visi Jūsų darbeliai, turintys anglišką pavadinimą ir aprašą. Truputį pakoregavau, truputį pagražinau, nors prastas iš manęs dizaineris, bet techniškai viskas atrodo žymiai geriau, dabar laukiu rezultatų, kol svetainė bus perindeksuota paieškos variklių ir užims geresnę vietą paieškos sistemose.

Padariau keletą esminių pakeitimų:

  • galimybę parašyti tiesiai Jums į el. paštą. Taigi, visi turintys rankdarbių su su užpildytais angliškais laukais, nepriklausomai nuo narystės tipo, gaus laiškus su užsakovo el. pašto adresu ir žinute į savo elektroninį paštą.
  • visi rankdarbiai turintys kainą bus rodomi svetainės viršuje, reklaminėje juostoje. Deja, rankdarbiai be kainos - nieko verti, niekas nemėgsta spėlioti ir rašyti autoriui, tai papildomas darbas, o dabar daugelis yra tinginiai. Jei atsiras labai daug darbų su kainomis, tada reklaminėje juostoje bus palikti darbai su gražiomis nuotraukomis ir kainomis. Nepykit, bet kai kurios nuotraukos yra visai neskanios ir dabar jos yra pakenčiamos tik dėl įvestos kainos prie rankdarbio. Įdomu: veltinyje, per paskutinius metus buvo įvesti tik 3 darbai su angliškais laukais ir kainomis. Nuo ko slepiatės? :)

Taip, Lietuvos rinka ganėtinai ribota, taip, padaryti rankdarbį kainuoja laiko ir įkvėpimo, o retas lietuvis tokį nori įsigyti už tikrą kainą, taip, vos paspausiu ant tarptautinio tinklapiotobulinimo, kol kas už tai, jog Jūs įvedate anglišką pavadinimą, aprašą, gražią nuotrauką ir kainą :)

Parašykite kaip gyvenate, ką galvojate ? :)

Moma 0

Valio, ir as tos nuomones, kad rasytume kainas, nes ir pati daznai praverciu tuos grazius kurinius, nes kainos neatspesi - tai nezinau noreti ar nea....

Moma 0

Oi, nedraugauju su tuo FB, tai gal isvis neverta su anglisku aprasymu vargti...?

apsiveles 1

.com svetainė yra skirta norintiems pasireklamuoti užsienio rinkai, nes joks amerikietis arba Lietuvos nežinantis europietis niekada nesugalvos ieškoti .lt puslapių ir tikrai nesugalvos į paiešką vesti lietuviškų žodžių. Tie kas nori parodyti savo darbus kitakalbiams, turėtų pasistengtį įvesti angliškus laukelius ir pagalvoti apie nuotraukų kokybę. Kaip žinia užsienyje žmonės labiau vertina ir perka rankų darbo gaminius.

daliia 0

aš tuos angliškus laukelius praleidau,nepildžiau,nepagalvojau,kad turi įtakos reklamai..aš esu susidūrus su Etsy puslapiu,tenai man viskas sudėtingiau

colibri 0

ačiū už rūpestį, apsivėlęs . Man niekada nesunku parašyti autoriui, jei jo darbas patiko . P.s. aš gyvenu gerai

apsiveles 1

Labas, paukštuk, malonu girdėti

Daidija 0

Hm, aha, kaži kaip dabar čia su tais dvigubais standartais... kainų. Tikrai taip, nei fb, nei čia nerašau kainų, nes jei užrašysiu užsienines, nebeliks lietuviškos rinkos, jei užrašysiu lietuviškas, užsieniečiai gali sukrusti Ir aš gyvenu gerai.

daliia 0

lietuviškos kainos kiek skiriasi,nuo užsienietiškų,bet jeigu ji netinka vartotojui,juk galima su juo susisiekti ir derėtis dėl kainos...turėjau omenyje lietuvškus portalus,nes Etsy to daryti jau negalima

apsiveles 1

Galvojau apie kainas, galiu padaryti atskirą kainą angliškam puslapiui, bet ar nemanote, kad užsienietis radęs lietuvišką kainą gali nemaloniai nustebti. Ar tai yra etiška?

Aliira 0

Aš tikrai nemėgstu rašyti kainos, nes kaina priklauso nuo kliento pageidavimų. Ir esu daug kartų buvus pagauta, kai sutariam kainą ir tada paaiškėja, kad dydis XL kurio gamyba man užtrunka gerooookai ilgiau nei tokio pačio S. Medžiagų sąnaudos aišku irgi skiriasi. Bet teko skaityt, kad žmones nervina kai reikia klausti kainų. Būtų gerai, kad eitų parašyt lanksčiai kainą. Pvz. nuo 50 eur arba iškart būtų prierašas, kad kaina gali keistis nuo kliento pageidavimų....

apsiveles 0

kaip ir minėjau galiu padaryti kainą .com domenui, bet galvoju, kad niekas nenorėtų rasti mažesnės kainos .lt puslapyje. Žinoma, asmeniškai aš rankdarbių neparduodu, todėl patirties neturiu, man įdomi Jūsų, nors galvoju, jog kiekvienas randarbis turi kainą, už kurią Jūs sutinkate su juo atsisveikinti ir nesvarbu lietuvis tai ar užsienietis. Siuntimas yra kitas dalykas, čia jau tariamasi atskirai.

apsiveles 0

Dėl kainos prie rankdarbio.. asmeniškai aš suprantu, kad kaina yra konkretaus nufotografuoto rankdarbio, jei aš užsakinėju kitokį (dydis, spalva..), kaina gali skirtis.. Žinoma, aš tai galiu parašyti automatizuotai visiems rankdarbiams svetainėje: "Nurodyta kaina yra konkrečiai šio dirbinio, asmeninio užsakymo metu ji gali skirtis" ar kažkas panašaus.. nors taip pat galite parašyti ir darbelio aprašyme.

daliia 0

ta kaina,žiūrint kokiam gaminiui...tarkim,mezginiui,ji gali kisti,bet ,kaip pas mane lėlės,tai ji tikrai nepakis...nebent su klientu tariesi asmeniškai....šitame puslapyje mane labiau tenkina sutartinė kaina,o vat su užsieniniais puslapiais jau kitaip

natawool 2

Sveiki, o man atrodo, reikia gyliai ikvepti, atsipalaiduoti ir.... pradeti rasyti kainas, ne lietuviskas, ne uzsinietiskas, o tiesiog norimas kainas uz savo rankom padaryta gamini. Ir nesigedyti, nors man paciai irgi nedrasu vienai. Bet parduotuves kazkodel nesigedyja rasyti savo kainas, kodel mes turim drovetis. Be to, visada galima parasyti kad "galima deretis". Kam tikrai patiks gaminys, nepatinges parasyti laiska paklausti,ar kaina galutine, kiek nuleisit ir pan. O ten jau kaip susitarsit. Galu gale anksciau ar veliau zmones pripras prie skaiciuku ir taip bus pakeltas rankdarbiu kainu fonas.

natawool 0

Dar kaip varianta galima pasiulyti nereklamuoti rankdarbiu be kainos. T.y. ju nerodyti bendram sarase, o padaryti skilti pvz. "Kiti rankdarbiai", kur bus sumesti visi kruvoj rankdarbiai be kainos. Jeigu pirkejas neissirinks sau gaminio is pasiulytu su kainom, tures galimybe nukeliauti i skilti "kiti rankdarbiai", bet ten bus chaosas. Jei netinges, paieskos. Ziauru, aisku, bet variantas.

Aidas 0

kainų nerašau turiu tam daug priežasčių o kas labai nori ne kasdieninės duonos, visuomet parašo ir paklausia, tuomet žinau kad žmogus domisi kūryba o ne kainą.

Daidija 0

Sakote neetiška kainą dalinti į lietuvišką ir užsienietišką? Tai o jei aš parašysiu norimą adekvačią kainą jūs mokėsite 70 eurų už žgutą (vėrinį)? Nes tai adekvati kaina atspindinti ne tik priemonių pirkimą, bet ir laiko sąnaudas. Brangoka ane... Tai aš atvira deryboms, todėl lietuviškai kalbantiems, gal net iš solidarumo, parduodu pigiau. Susikalbėti juk ta pačia kalba lengviau ar ne. O kainų vat ir nerašau, kad užsieniečiams nekiltų minčių apie neetiškumą, o tautiečiai radę, kad ir užsienio parduotuvėje, pakalbina. Tada ir susitariam. O gal Lietuvai iš viso neparduoti... Nu neee, negaliu, myliu kaimukų muges. O dar kartais ir padovanot mėgstu. Ėjo gatve liudna moteris, o aš kažkokios jėgos pastūmėta jai turkio auskariukus, tokius minimalistinius visiškai, be jokių reklamų įbrukimų, be vardo, tiesiog. Liko apstulbusi, o aš nuvažiavau autobusu. Tikiu - karmos taškų užsidirbau. Va taip va su tom kainom... NERAŠYSIU. TAŠKAS.

apsiveles 0

Aš nenoriu Jūsų versti rašyti kainų, noriu išdiskutuoti ir kažkaip padėti. Tikrai žinau, kad nerašant kainos neužkabinate dalies klientų. Tikrai ieškantis - parašys ir derėsis, o "impulsyvūs" pirkėjai, kurie mato ir nori greitai, patingės aiškintis, nes dabar tokia karta, kuri įpratusi viską rasti čia ir dabar.
Jei vėrinys kainuoja 70 Eur, o parduodate už mažiau, mano nuomone, kažkur gaunasi negerai, čia nesueina galai. Galite dovanoti, daryti labdarą, visi turtuoliai taip daro, bet pastoviai lietuviams pardavinėti pigiau ir pelną gauti iš užsieniečių vis vien atrodo keista.
Artimiausiu laiku padarysiu antrą kainą, kurią rodysiu tik .com domene, bet tada .lt nerodysiu kainos arba rodysiu "sutartinę".

Aidas 1

Tiesą pasakius į šią svetaine dedu savo kūrybą, dėl bendravimo ir nuomonių, tai padeda tolimesnei kūrybai,kai kurie komentarai padeda siautėti mūzai čia tiesiog dalinuosi su draugais ką nuveikiau Juk paveikslai ne pirštinės ar kojinės kurias gali štampuoti virbalais, paveikslai gimsta kartais vienas į metus tai dabar imkim ir užgesinkim mano kūrybą dėl to kad nėra kainų

daliia 0

kiekvieno teisė rinktis,rašyti kainas ar ne,tačiau gaminys su parašyta kaina greičiau pastebimas,bent man taip atrodo,kai stebiu čia sudėtus darbus.Ir klausti visada galima,juk per galvą niekas neduos

Wool-shred 0

o tai jei darbas parduotas jo visai cia nekelti tada???

apsiveles 1

Šios svetainės visada orientavosi būti autorių galerijomis, kuriose pirkėjas gali susipažinti su visais darbais. Parduotus darbus taip pat reikia kelti, gal net reikia rašyti ir kainą už kurią buvo parduota, kad potencialus pirkėjas galėtų orientuotis į kažkokią sumą ir tada paaiškinti, kad panašaus darbo kaina gali kažkiek skirtis (dėl įkvėpimo daryti tokį patį trūkumo, dėl dydžio, spalvos, dėl mėnulio įtakos..)

daliia 0

valioooo,pagaliau vėl galiu čia užeiti ir visus pamatyti...leido prisijungti...kelias dienas jau maniau,kad kažkuo prasikaltau,jog neduoda prisijungti

Wool-shred 0

nu as kainu nerasau, nes dazniausiai parduodu ne LT. As zaliavas perku ne LT, o daznai NO ir kaina zaliavu skiriasi kelis kartus. Todel parduodama kaina irgi aukstesne nei LT. vat

realias 0

Sveiki visi,
retai aš čia apsilankau, bet kartais užsuku. Neiškenčiu ir įkišu savo trigrašį. Mano nuomone kaina neturi būti "sutartinė" arba "neparduodama". Visur galima pasiūlyti savo kainą ir pardavėjas arba sutinka už ją parduoti arba ne. Bet čia jau rašomi laiškeliai ir tariamasi individualiai. Kadangi iš nuomonių matosi, kad kai kas tikrai nerašys kainų, lai nerašo. Tad angliškajame variante jo darbo ir nebus. Bet gal galima padaryti taip, kad galima būtų įkelti darbą, o jis matytųsi tik angliškajame variante, bet nesimatytų lietuviškame. Aišku, jei norima, tai su tokia pačia kaina matosi ir lietuviškam variante. Na čia turiu omeny, kad pažymi, kur nori kad tavo darbas matytųsi FB, lietuviškam variante, angliškame ir t.t. Bet ji turėtų būti tokia pati. Jau ir taip, žmogus norėdamas įsigyti darbą, tai padaryti negali. Juk jis negali paspausti mygtuko ir apmokėti už darbą. Jam reikia rašyti!!!!!!!!!! O tai yra labai nepatogu.

realias 0

Dvi kainos mano nuomone yra pats didžiausias absurdas. Vieną kartą keliaujant pasiteiravau nedideliam privačiam viešbutėlyje kainos. Samdomos darbuotojos nutarė, kad mes nesuprantam jų kalbos ir tarpusavy pasitarė: "Užsieniečiai, reikia imti didesnę kainą". Liko nesupratę, kodėl mes atsisakėm apžiūrėti kambarį ir išėjom. Tad dvi kainos man labai primena šį variantą. Niekas nemėgsta būti apgautais. Tai tas pats kai nueiti į parduotuvę ir matai, kad duona kainuoja 1 €. Ateini kitą dieną ir ta pati duona kainuoja 1 € ir tai jau su 20% nuolaida.

Violeta 1

Šiek tiek suprantu, bet nemoku anglų kalbos tiek, kad galėčiau daryti aprašymus, todėl greičiausiai teks ištrinti visus darbus ir atsisveikinti su puslapiu. Gaila, bet Lietuvos vartotojus jis mažai domina, nes veiksmas vyksta dažniausiai per socialinius tinklus. Tikiuosi, iš kompanijos neišmesit Su šventėmis

Ona 0

Aš taip pat pritariu Violetai. Jei nemoki anglų kalbos, parduoti beviltiška. Lietuviams nieko nereikia. Ankstesnius darbus ištryniau, liko keletas. Nekyla rankos nei megzti, nei be tikslo atsidarinėti šį puslapį. Liūdna...