vidosgalerija

Rankdarbių pamokos: Kalėdinės puokštės gamyba

250

 

 Kalėdinės puokštės gamyba

Artėja gražiausios metų šventės Kūčios, Kalėdos, Naujieji metai namai prisipildo šilumos, eglutės ir cinamono kvapo, stebuklo laukimo, gerumo, noro  puošti savo aplinką, kad ji būtų dar šiltesnė, gražesnė ir jaukesnė.

Noriu parodyti kaip galima nesudėtingai pasigaminti Kalėdines puokštes. Mums reikės:

  • eglučių šakų
  • gabalėlių oazės gyvoms gėlėms
  • karštų klijų
  • natūralių augalų (įvairių šakelių, konkorežių, samanų, kerpių, žolių, cinamono lazdelių, apelsino žievelių...)
  • dirbtinių augalų ir plastikinių eglutės bubuliukų
  • aerozolinių dažų (aukso ir sidabro spalvų)
  • dekoratyvinių juostų ir siūlų
  •  žvakių

Darbo eiga: pasiruošiame visas medžiagas (kadangi buvau miške jų persivežiau nemažai ). Konkorežius ir šakeles nupurškiu aerozoliniais aukso ir sidabro dažais (nebūtinai), palieku trumpam  išdžiūti. Atpjaunu reikiamą kiekį oazės skirtos gyvoms gėlėms (kuo didesnis gyvų gėlių kiekis tuo didesnis oazės gabalėlis)  ir įmerkiu į vandenį.

 

Kai oazė prisipildo vandens (tampa sunki) ją dėdame į plastikinį maišelį ir jį stipriai užrišame. Apgalvojame puokštės formą ir pradedame pagrindinį darbą. Pirmiausia kišame eglutės šakeles (kad būtų lengviau per maišelį įkišti šakelę reikia šakelių galiukus pakirpti žirklėmis) iš galų ir taip artėjame prie viduriuko.  Jei reikia, kad puokštė būtų pilnesnė šakelių pridedame dar daugiau. Apkarpome žirklėmis visą puokštę, kad gražiai išryškėtu puokštės forma. Toks pagrindas tinka gaminant ne tik Kalėdines puokštes

Kai jau turime visą pagrindą puokštę dekoruojame (kiekvieno fantazijos reikalas ). Puošiame šakomis, samonomis, natūraliais ir dirbtiniais augalais, juostomis, plastikiniais eglutės žaisliukais... viską klijuojame karštais klijais. Nepamirštame įkomponuoti kvepiančių žvakių (mano atveju jos metalinėse žvakidėse).

                                        Štai ir viskas Gražių, šiltų, jaukių švenčių

 

 

 

colibri 0

puiku puiku .Net nepagalvojau, kad oazę galima taip, 'be nieko' (jokio papildomo indo) "įkomponuoti" . ačiū . Gražių, šiltų, jaukių švenčių, Vida

vidosgalerija 0

Dėkoju colibri laimingų Naujųjų Metų