GreRus

Rankdarbių pamokos: Kepurytės-skrybėlytės krakmolinimas

450

 

Kepurytės- skrybėlytės krakmolinimas

Reikės:

indo krakmolui virti;

krakmolo;

nertos kepurytės;

2 ar 3 litrų stiklainio.

Prisipilame stiklinę vandens. Disžiąją dalį vandens pilame į puodą, o likusiame vandenyje (pasiliekame maždaug ketvirtadalį)  išmaišome kupiną šaukštelį krakmolo.

Stiklainį apdengiame plastikiniu maišeliu. Taip bus lengva nuimti kepurytę nuo stiklainio.  Maždaug 2 metų vaikučiui reikėtų rinktis 2 litrų stiklainį, o 3-6 metų- 3 litrų stiklainį.

Išverdame krakmolą: užviriname vandenį ir po truputį nuolatos maišant pilame vandenyje išmaišytą krakmolą. Po 10-15 sekundžių puodą nukaičiame nuo ugnies. Įmerkiame nertą kepurytę (geriau sausą, tai tolygiau pasiskirstys krakmolas).

Ištraukiame pravėsusią kepurytę, nubraukiame krakmolo perteklių  ir užmauname ant stiklainio. Patampome, paformuojane nukarusius kraščiukus.

Kepurytei išdžiūvus, iš blogosios pusės išlyginame bryliuką.Prieš tai, jei reikia, dar patampome pirštais, kad būtų vienodas kraščiukas.

Žiūrim ką turim 

Beliko įverti juostelę. Puoškime savo vaikučius. Greita ir nesudėtinga.

Ona 0

Labai šaunus, aktualus ir reikalingas paaiškinamas

irmuzele 0

vaikštinėju parke sau su mažąja prieina moteris ir klausia- a kartais ne Irmužėlė iš Veltinis.lt..išverčiu akytes nėr kur bėgt nėr kur slėptis tenka prisipažint-taip..ta pati.. Ogi GreRus kalbina-atpažino-kaip smagu!!! o jos dukriuko kepuriukus turėjau progą nužiūrėt iš arti-labai gražu

GreRus 0

Na, tikrai, taip ir buvo kaip Irmužėlė, pasakoja . Ją jau vieną kartą mačiau ir anksčiau, bet suabejojau ar čia tikrai tas žmogutis. Kitą kartą jau užkalbinau..., ir neapsirikau . Ačiū, Onute, Juste, Irmužėle