vidosgalerija

Rankdarbių pamokos: Snaigės iš kokteilinių šiaudelių

650

 

Sveiki, šiandien noriu pasidalinti pamokėle kaip pasigaminti snaiges iš kokteilinių šiaudelių. Šią pamoką radau internetę, ją šiek tiek pakeičiau ir pritaikiau mūsų šeimai :) Buvo smagu darbuotis su vaikais, todėl siūlau ir jums išmėginti šį užsiėmimą su savo šeima.

Reikės:

Kokteilinių šiaudelių

Spalvotų pynimo gumyčių "Loom bands"

Žirklių

  

Imame 8 vnt šiaudelių (mes naudojome dviejų spalvų geltonus ir oranžinius), galiukus nukerpame žirklėmis, kad šiaudeliai būtų tiesūs (be "armonikėlės"). Nukirptų galiukų neišmeskite, juos bus galima dar panaudoti kitoms snaigėms. Tada šiaudelį lenkiame per puse ir taip susilanktome visus šiaudelius.

       

Suglaudžiame visus šiaudelius ir užtvirtiname per viduriuką, kelis kartus apvyniojame pynimo gumyte "Loom bands" (jų mūsų namuose netrūksta, ankščiau labai didelė mada buvo :D).Kai jau turime gražią žvaigždutę, pradedame kurti savo snaigę. Suglaudžiame du šiaudelius ir per viduriuką apvyniojame gumyte. Šiaudelio galiukus (už gumytės) atlenkiame atgal. Taigi jau turime tokia snaigę :).

   

Kūriame toliau, darome koriuką. Suglaudžiame du šiaudelius ir juos surišame gumyte. Snaigė dar gražesnė :)

  

Apkerpame likusius galiukus, kad būtų visi vienodi.  Kelis kartus įkerpame šiaudelių galiukus, bei juos palakstome, kad pasišiauštu.

Štai mūsų snaigė ir baigta :) 

  

Dar kelios mūsų kūrybos snaigės (pirma snaigė iš nukirptų šiaudelių galiukų). Visiems smagaus darbo ir gražių švenčių :)

 

 

Aidas 0

Šauniai čia patiko

Editos-spalvos 0

patiko, reik parodyt savo mazajam ir tada abu darysim Aciu

Liana 0

Labai įdomiai sugalvota,reiks pabandyti pasigaminti...paprasta,nuotaikinga ir nesudėtinga...ačiu už nuostabią įdėją...

vidosgalerija 0

Ačiū, ačiū Įdėja iš internete, tik ten naudojo vielutes ir reples. Mes pritaikėme gumytes ir žirkles, nes taip papraščiau ir saugiau dirbant su mažaisiais

irmuzele 0

super pamokėlė ačiū

vilnosmonai 0

Šauni idėja! Kogero panašiai galima būtų ir su natūraliais šiaudais. Ir gautūsi nuostabi žvaigždė eglutės viršūnei. Tik jau kitiems metams.