Forumas | Pokalbiai bendromis aktualiomis temomis | Paplepėkime ne apie vėlimą

LolaLola
Kaip gražiai kalba Diana, įdomu klausyti. Net akys jos žiba kai šneka apie kūrybą

O kas liečia autorystę tai man įsiminė nesenai girdėta ir rašyta frazė per Fashion TV. Buvo rašoma, kad visą savaitgalį bus demostruojamos naujausios garsiausių dizainerių kolekcijos, kuriomis seks visi kiti dizaineriai - kiti dizaineriai kurs pagal tas kolekcijas.
SigitaSigita
Galime paklausyti, ką apie autorystės/ išradimų reikalus mano Diana Nagornaja (apie tai 4:57) http://www.youtube.com/watch?v=w1To4U0LRhA&feature=player_embedded Ir šiaip, tikiuosi, pasisemsite teigiamos energijos.
OnaOna
Visu šimtu procentų pritariu kiekvienam Violetos žodžiui
VioletaVioleta
Rankdarbiai tokia sritis, kur kas nori ir sugeba, gali daryti ką tik nori. Nieko čia neužpatentuosi. Visos kepa moherines suknias, kaip tik sugeba, ir nė vienos Statkevičius neapkaltino plagijavimu (gal dėl to, kad nei pats mezgė, nei pats mezgimą sugalvojo )Tas pats ir su vėlimu, ir su papuošalais. Tik kokybiškas darbas ir daug paaukotų jėgų bei laiko leidžia suburti klientų ratą, kuris įsigija būtent to autoriaus, o ne panašų padarytą darbą. Manau, kad išskirtinai originalių darbų ir nenukopijuosi taip paprastai. O dėl puslapio autorių kontrolės tai vėl gi: negali vadovautis principu, kas pirmas įkėlė, tas originalo autorius. Kas nustatys, ar pats sugalvojai, ar kažkur viešoje erdvėje idėja švystelėjo. Peržiūrėjau riešines: koks 10 tuo pačiu raštu, tai ką, išmesti dabar visas? O kam autorystę pripažinti, jei tokį raštą dar savo močiutės laikų audimo knygoje radau?
Ir vis tik gaila, kad nebematysim Siestos darbų Bet čia jau kita istorija ir žmogaus sprendimo negerbti negalima
irmuzeleirmuzele
neišsemiama tema be galo- kol darbai bus rodomi tol jie bus kopijuojami - o kiek užsienio puslapių dar neperžiūrėjom- idėjos juk ''sklando ore''mačiau net mugėse mezgėjos stengiasi užstoti savo darbus kad nebūtų nufotografuota o eilinis praeivis ima ir daro nuotrauką- ir ką- ir nieko- nėr patento nėr priemonių suvaldyt '' kopijuotoją'' o gyvenimas toks dalykas- vieni ateina kiti išeina- gaila žinoma bet nieko nepakeisi
jobobajoboba
Bijau, kad iš esmės problema neišsprendžiama. Visų pirma todėl, kad bet kokia problema jaudina tik tada, kai liečia asmeniškai. O jei kam nors kitam blogai, kas dažniausiai sakoma? ''Keisk požiūrį, tada viskas bus OK'', ar ne?
Šiaip, gal reiktų aiškintis asmeniškai. Na nemokam mes viešumoj kultūringai bendrauti, per daug emocingai ir kartais neapgalvotai tai darom.
blansyteblansyte
Tai vat vat,esme ir yra tame ,kad nesuprasta.Turbut tai supranta tik tie kurie tame turi patirties.
SiestaSiesta
Blizge, neprisiimk sau visu nuopelnu del mano “audringos reakcijos”. Reikejo paskaityti tolimesnius postus, pries rasant cia.

Ir kam kaisioti katinus, kai kalba eina apie problema is esmes?

As ziuriu, kad as vistiek lieku nesuprasta, todel pabandysiu trumpai aprasyti savo supratima apie autorini darba. Jeigu imtumem kates kaip pavyzdi – kaciu yra ivairiausiu: storu, plonu, baltu, juodu, ir jeigu duotumem desimciai skirtingu zmoniu nupiesti arba kitaip pavaizduoti kate – gautumem 10 skirtingu interpretaciju, vadinasi ir cia taip pat, jeigu autoriai nedarys copy-paste vieni nuo kitu - turesim daugybe skirtingu ir graziu darbu. As tikrai nesakau, kad jeigu jau padariau kates – daugiau niekas ju daryti negali – darykit, tik darykit tai nesidairydami i mano darbus. Nes ar bus smagu ziureti i daugybe tapkiu su vienodom katem? Kam daryti identiskai, jeigu galima pasitelkti savo mintis, savo vaizduote ir sukurti originalu darba? Mane pavyzdziui lygiai taip pat ikvepia ivairus elementai ar detales is aplinkos, lygiai taip pat as matau daugybe graziu kuriniu internete ir savoj aplinkoj - bet neimu kopijuoti visko kas patinka, nematau prasmes, o ir laiko gaila.

Taigi dar karta palinkesiu sekmes kuriantiems, nebenoriu toliau gilintis ir aiskintis. Issakiau savo nuomone ir jos tikrai nekeisiu. Kol svetaineje nebus plagijato kontroles – savo darbu cia nerodysiu. Sis sprendimas nebuvo nei audringa reakcija, nei kazkas neapgalvoto – viskas atejo su laiku, turbut tetruko tik to vieno sprigto.
blizgeblizge
Sveiki,
įtariu, kad mano komentaras po Siestos šlepetėm-katėm sukėlė tokią audrą diskusijų (Jis atrodė maždaug taip: pagyriau jos darbą, parašiau, kad neatsispyriau pagundai padaryti KAŽKĄ PANAŠAUS, bet tikrai darbo NEKLONAVAU)
Tai kas man patinka beveik visada pakomentuoju....
Tikrai matau šiame puslapyje ir tikrai originalių darbų, ir pradedančiųjų bandymų (tokia čia esu ir aš), ir aiškių plagijavimų, tačiau Siestos reakcija man pasirodė truputį perdėta.
Mano mintis ant bordo šlepečių buvo užvelti kažką katiniško, ir ieškodama paveiksliukų, kadangi esu ne dailininkė radau Siestos "Katės namai" šlepetes, aišku patiko, bet visiškai tą patį daryti tikrai nesinorėjo, radau kitų paveikslėlių - kačių kitokio silueto, pamiksavau, pasidariau ir į Veltinis.lt nedėjau, nes TOS katės ant šlepečių kaip ir Siestos brendas... Toks buvo tas mano kopijavimas.
Taigi turiu darbą, veltiniu užsiimu kaip hobiu tik sau, nes man malonumas išbandyti įvairias technikas ir dar didesnis malonumas artimiems žmonėms dovanoti savo darbus(darbų turiu ne daug ir nė vienas jų neparduodamas)
Šiaip jau tas kates dar mačiau čia:
http://www.etsy.com/listing/74592146/vinyl-wall-decal-sticker-art-pussy-cat?
Bet kadangi pirmas pamatymas buvo ant šlepečių, tai taip ir parašiau, kad pakopijavau...
Netikiu, kad čia yra bent viena kaip Mendelejevas, kuris susapnavo visą savo darbą (lentelę) nuo – iki, mokomės viena iš kitos ir palaipsniui atrandame save...
Tikrai gaila dėl tokios audringos Siestos reakcijos...
Pagarbiai, Laima
SiestaSiesta
Apsiveles, tai, kad issiemiau darbus – tikrai nera kazkokia amziaus ar vidines busenos krize. Nereikia painioti kopijavimo problemos su asmeninemis problemomis, kaip bandote parodyti, nes taip tikrai nera. Tai, kad issiemiau darbus – nenutiko spontaniskai, neapgalvotai, tikrai ne. Kaip ir rasiau anksciau – nevaldoma situacija sioje svetaineje, kai vieni nariai nuo kitu kpopijuoja ir ta jau daro pasakydami tiesiai i akis, o svetaines administracija tai toleruoja, NESAUGUMAS - va tai yra pagrindine priezastis, del kurios issiemiau darbus. Kad kopijuoja uz svetaines ribu – tai kitas klausimas, svetaines seimininkams tai nei sakyta, nei prasyta kazkokio uztarimo ar pagalbos. Tai, kas vyksta uz svetaines ribu – sprendziam patys. Bet kai svetaines viduje jovalas ir su tuo nesusitvarkoma, o kreipusis pagalbos – ji nesuteikiama – va tai yra blogai. Kodel as dabar nesikreipiau – todel, kad nebematau prasmes, nes kai kreipiausi anksciau ( gal pries pusmeti) del tos pacios priezasties – niekas nebuvo padaryta, kopijuoti darbai dar iki siol yra svetaineje.

Sakote, kad nera priemoniu – o kur jusu vidines puslapio taisykles? Argi administratorius nepasilieka sau teises ispeti ar kitais budais bausti nariu del netinkamo elgesio svetaineje? Nebent plagijatas nelaikomas netinkamu elgesiu cia. Sutinku del patentavimo ir kt. teisiniu niuansu, bet norint, budu tikrai galima rasti. Jeigu tai daroma del laiko stokos – tai tikrai ne pasiteisinimas, nes visuomet galima rasti zmogu, kuris gali padeti vienoj ar kitoj svetaines valdymo srity, suprtanatama, kad vienas zmogus visko aprepti negali.

Beje ir as tikrai nemegstu kopijuotoju ir nemanau, kad tai yra mano asmenine problema, toks yra mano morales supratimas.
bregbreg
Siesta, 2013-01-23 16:23:51
Laba,
Rasau cia, nes pasirodo dienorascio nebegaliu rasyti...
Taigi, trumpai, noriu atsisveikinti su veltinio puslapiu, issiemiau savo darbus, nebeketinu ju rodyti cia, nes pavargau nuo lietuvisko poziurio kai jau nebe uz akiu o tiesiai i akis pasakoma, kad va man patinka tavo darbas, todel as ji nusikopijuoju... Tipo turi dziaugtis tuo, kad tave kopijuoja, nes juk visi nuo visu kopijuoja o jei jau nuo taves kopijuoja, vadinasi jau lygis... Visiskai su tuo nesutinku ir dar karta pasakysiu, kad pati nekopijuoju ir niekada nepateisinsiu tu kurie taip elgiasi. Nepatinka ir svetaines seimininku poziuris siuo klausimu, todel labai gaila, bet atsisveikinu...
Tiems kas kuria is sirdies ( o cia tikrai daug kurybingu zmoniu) - linkiu sekmes!

Simona
Keistas sprendimas,nebepublikuoti savo darbų,na nebent nebesinori kad darbus pamatytų kuo daugiau žmonių. Kopijavo visais laikais.O kūrėjai turintys savitą stilių ir taip atpažystami.Aš svetainėje dar neseniai,bet jau atpažystu kaikurių autorių(vardų neminėsiu)darbus, ypatingai vėlėjas.O prie nukopinto darbelio galima parašyti komentarą, kad idėja pasiskolinta iš jūsų.
natawoolnatawool
Ačiū apsivėlusiam už atvirumą, pilnai jam pritariu. Kaip variantą galiu pasiulyti - "plagiatų juodą sąrašą", arba "plagijavimu įtariamų darbų sąrašas". kur autoriai įtardami savo darbo arba elementų kopiją gali viešai pranešti apie tai. Tokiu atveju būtenai reikės nurodyti originalo nuorodą ir kopijos nuorodą ir nurodyti pirminį autorių. Orientuotis galima į darbo įkelimo datą- kas pirmesnis tas ir autorius. Be to, šiame sąraše pats plagijuotojas gali prisipažinti kad nukopino tokį ir tokį darbą. O patys lankytojai jau patys darys išvadas kas teisus, o kas ne. Aišku, apvogtam autoriui tai menka paguoda, bet geriau taip negu nieko. Dar aišku, kad gali pasitaikyti ir klaidingų arba abejotinų įtarimų, vienas autorius toleruoja savo darbų elementų panaudojimą, kitas ne. Juk ir šiame puslapyje ir apskritai internete tiek minčių, kad jos visos painiojasi, ir jau sunku suprasti -ar tai tavo sugalvota idėja, ar idėja sugeneruota iš kitų minčių, bet žinoma yra ir akivazdžių kopijų.
apsivelesapsiveles
Ir dar truputį:
labai pergyvenau, kai išėjo g00te. Ji buvo mano pirmas didelis praradimas. Po to prie kavos kalbėjau su teisininku. Jei įdėjote darbelį į internetą arba jį parodėte viešai ir neturite patento.. nėra jokių priemonių uždrausti kažkam padaryti jo kopiją. Ir jūs nebūsite teisi sakydama, kad kažkoks spalvų derinys, ornamentas priklauso jums, nes jis nepriklauso ir niekas negali būti tikras, kad jūs jį sugalvojote, nes tikriausiai tame pačiame internete galima rasti beveik visas mintis ar fragmentus jau realizuotus.

Tam tikrus darbelius esu išmetęs, bet logiškai tam neturėjau jokio teisinio pagrindo. Galima sakyti protegavau svetainės senolius, draugus, savą "šaiką".. Rinkausi, ką man gailiau prarasti ir tam pataikavau. Kartojuosi: iš jūsų pretenzijų negavau.

O kad nekenčiate kopijų tai jau jūsų asmeninė problema. Aš jokiu būdu nepirkčiau prastesnio gaminio panašaus į gero autoriaus darbą, nes vertinu kokybę. Jei man rūpi kaina ir nenorėčiau jums mokėti, tai pirkčiau šlaštą arba pats prašyčiau jo abejotinos kobybės kopijos.

Taigi, jei darbelis - prasta jūsų kopija, nėra ko pergyventi, o jei geresnė - nėra ko pykti.
apsivelesapsiveles
Tai kad ištrynėte darbus iš puslapio problema ne puslapyje, o autoriaus vidinės būsenos atspindys. Jums tiesiog atsibodo tąsytis minioje, su įvairaus tipo ir požiūrio į gyvenimą bei skirtingų teisybės supratimų žmonėmis. Tai yra toks gyvenimo ar brandos etapas. Jau senai ištryniau savo duomenis iš facebooko, nes man nepriimtini visko komentuotojai ir "laikintojai", bet facebookas dėl to nekaltas. Man tiesiog norisi ramybės.

Visi kas parašė man dėl plagiato su konkrečiais pavyzdžiais ir įrodymais buvo išklausyti ir į jų prašymus pašalinti
autorius ar darbus - atsižvelgta. Iš jūsų paskutiniu metu pretenzijų negavau.

Svetainėje seku tik nuotraukų kokybę, etiškumą, konkursų vykdymą, tikrai nelyginu skirtingų autorių darbelių ir neseku plagiato. Tai daro autoriai arba pastabūs svetainės lankytojai. Visas pretenzijas peržiūriu, į užklausimus atsakau.
SiestaSiesta
Kad palieka puslapi – tai jau signalai, kad yra rimtu problemu, kurias reiktu spresti, o ne guscioti peciais, kad nieko negalima padaryti.

Kad kopijuoja – taip, ir palandzioja po asmeninius puslapius ir visur kitur, susiranda darbus ir nukopina, bet jeigu darbai dedami cia, veltinio puslapyje, ir salia, tame paciame puslapyje randasi kopijos, o administratoriai guscioja peciais – tai jau visiskai prastai. Kai atsirade nauji nariukai, kuriems kopijavimas jau pradeda atrodyti kaip pilnai suprantamas dalykas, nes tai siame puslapyje toleruojama – tai yra blogai. O didejant puslapio bendruomenei tokiu nauju nariuku rasis vis daugiau, ir jei nieko nebus imamasi – sis puslapis visiskai nusivaziuos ( ko as tikrai nelinkiu).

As palikau si puslapi del to, kad jame jauciuosi nesaugiai, t.y. puslapio administracija negina manes kaip autoriaus, toleruoja plagijata ir skatina negrazu ir nesvaru kitu nariu elgesi. Tiesiog pavargau ir nebenoriu buti salia kopijuojanciu nariu, nebenoriu idejusi darba, sekancia diena rasti jo kopiju.

Del patarimu ir minciu kaip apsaugoti svetaine nuo plagijato – manau kiekvienas is nariu ju turi, bet diskusia apie tai niekada nebuvo uzvesta, yra tikrai daug budu tai pazaboti, netgi tie patys vidaus svetaines patentai – butu iseitis. Siuo atveju manau uztektu siek tiek kitokio poziurio ir tvirtos rankos.
apsivelesapsiveles
Problema kyla ne pirmą kartą.. deja, bet daug rimtų autorių jau paliko veltinį: g00te, jumi, vaida ir t.t.
- Ką galiu padaryti?
- Nieko.

- Ar dabar jų nekopijuoja?
- Kopijuoja, tik žiūri ne į veltinis.lt, o į jų asmeninius puslapius, į jų parodas, į parduotus daiktus.

- Kaip galite įrodyti, kad tam tikras darbas yra nukopijuotas nuo jūsų ir kad jūs esate to darbo pradininkė ir kad teisės į tokią formą, raštą priklauso jums?
- Deja, bet niekaip.

- Turite įdėjų kaip tvarkytis veltinio svetainėje su panašiais darbais?
- Visada laukiu.

- Galiu pardavinėti patentus tam tikriems darbams veltinio svetainėje. Išsiperkate patentą tapkėms su žvaigždutėmis, metu visus autorius, kurie deda tokius darbus. Bet tai suprantate jog galioja tik čia.. Ar jus toks dalykas tenkina?

- Norite galiu duoti paadministruoti šį puslapį, nuo ko pradėsite daryti teisybę, kiek autorių liks ir kas po to pas jus ateis?
- Keli autoriai, kurių kopijuojami darbai nebus dedami į šią svetainę.. atsiras kitos panašios.. ar nuo to jums bus lengviau?
Siesta, 2013-01-24 08:43:37
Eziuksti, savo reputacija saugantys puslapiai kontroliuoja si reiskini
blansyteblansyte
Anksciau buvo ir man minciu istrinti viska ir daugiau kojos nebekelti cia,bet dabar kazkaip apsiraminau ir taip nebeimu i sirdi.bet pripazystu,kad tikrai skaudu,juolab,kad nukopijuoja ir parduoda pigiau.o kurejui gi pats didziausias triusas yra sugalvoti ta kazka nauja ,padaryti tai jau "baika" .
Reiktu blokuoti darbus kurie akivaizdziai kopijuoti.
SiestaSiesta
Eziuksti, savo reputacija saugantys puslapiai kontroliuoja si reiskini
eziukstiseziukstis
Siesta, 2013-01-24 00:23:10
As puikiai suprantu, kad esant viesoje erdveje nepabegsi nuo kopijuotoju. Esme ne tame - bet poziuryje i visa plagijavimo problema. Nes teisingai Blansyte sako, kad jeigu nuo taves nukopijavo - niekas taves neapgins, o jei pabandysi pats savo darbus apgint - busi sumaisyta su purvais paties kopijuotojo ir dar simto to vargsiuko gyneju! O galiausiai pati busi apkaltinta kopijavimu! Va toks vat yra lietuviu poziuris (aisku ne visu). Ir toks poziuris bus ir toliau, kol nebus rimtos kontroles, nes kiti budai zemos morales neveikia. Idomu tik kiek neapsikentusiu nariu tures palikti svetaine, kad svetaines seimininkai susirupintu sia problema?

Požiūris, sutinku, ir yra problema. "Radau internete, vadinasi, galiu ir aš daryti" labai dažnas pas mus atvejis. Deja, net neįsivaizduoju, kokiomis priemonėmis su tuo tvarkytis. Autorių teisių įstatymai gana abstraktūs šiuo klausimu, nubausti irgi įtatymiškai nėra už ką, (nes nepatentuotas dizainas ir nuotrauka nepažymėta kaip tavo) o apeliuoti į sąžinę ne visada pavyksta. Siūlyčiau daugiau darbuotis su individualiu stiliumi ir brandu bei jo reklama, ir tada katukai asocijuosis su Siesta, o ne su dailiom tapkėm. Tas pats ir viso kitom vėlėjom galioja.
SiestaSiesta
As puikiai suprantu, kad esant viesoje erdveje nepabegsi nuo kopijuotoju. Esme ne tame - bet poziuryje i visa plagijavimo problema. Nes teisingai Blansyte sako, kad jeigu nuo taves nukopijavo - niekas taves neapgins, o jei pabandysi pats savo darbus apgint - busi sumaisyta su purvais paties kopijuotojo ir dar simto to vargsiuko gyneju! O galiausiai pati busi apkaltinta kopijavimu! Va toks vat yra lietuviu poziuris (aisku ne visu). Ir toks poziuris bus ir toliau, kol nebus rimtos kontroles, nes kiti budai zemos morales neveikia. Idomu tik kiek neapsikentusiu nariu tures palikti svetaine, kad svetaines seimininkai susirupintu sia problema?
EISIEISI
Suprantamos ir pažįstamos Siestos-Simonos mintys ir apmaudas kiekvienam kuriančiajam. Bet ar įmanoma to išvengti? Jeigu darbas prieinamas internatinėje erdvėje, priešnuodžių kopijavimui vargu ar rasime.. Deja, kas kopijuoja, ras Jūsų darbus ir kt. svetainėse. Kita vertus, net jeigu ir internete nebūtų nė vieno originalaus darbo, tikėtina, kad darbas gali būti pastebėtas dėvimas žmogaus viešoje vietoje ir kazkam patikus, gali būti taip pat nukopijuotas. Ir nė vienas mūsų nesame garantuoti ir apsaugoti, kad nebūsime kopijuojami.
natawoolnatawool
Manau nereikia karščiuotis kopijuotojams tu nieko neįrodysi, tas kas neturi sąžinės- jos ir neužturės. o klijentai praras galimybę grožietis tavo nuostabiais darbais... Septynis kartus pamatuok, o paskui.....kirpk
blansyteblansyte
Siesta,labai tau pritariu.ir tik pabandai pasakyti tam kopijuotojui,kad tavo darbas kopijuotas,tai ziurek,tuoj purvais apdrabsto,akis kabina,kiba ir pati kopijuoji.Kazkaip labai jau truksta ideju lietuvaitems.Bet nepasislepsi niekur,o dirbti kazkur pogrindyje ir niekam nerodyti gi irgi nesinori.
eziukstiseziukstis
Simona, jei norės, kopijuos ir iš kitų puslapių, ne tik veltinio ar livemasterio. Internete jei ketini ir toliau darbus publikuoti, niekur nepasislėpsi nuo to.
SiestaSiesta
Laba,
Rasau cia, nes pasirodo dienorascio nebegaliu rasyti...
Taigi, trumpai, noriu atsisveikinti su veltinio puslapiu, issiemiau savo darbus, nebeketinu ju rodyti cia, nes pavargau nuo lietuvisko poziurio kai jau nebe uz akiu o tiesiai i akis pasakoma, kad va man patinka tavo darbas, todel as ji nusikopijuoju... Tipo turi dziaugtis tuo, kad tave kopijuoja, nes juk visi nuo visu kopijuoja o jei jau nuo taves kopijuoja, vadinasi jau lygis... Visiskai su tuo nesutinku ir dar karta pasakysiu, kad pati nekopijuoju ir niekada nepateisinsiu tu kurie taip elgiasi. Nepatinka ir svetaines seimininku poziuris siuo klausimu, todel labai gaila, bet atsisveikinu...
Tiems kas kuria is sirdies ( o cia tikrai daug kurybingu zmoniu) - linkiu sekmes!

Simona
fancycolorfancycolor
Ona labai liūdna tai girdėti, bet tai yra tiesa Todėl mastau, kad padėti galiu ir ne per labdaringas organizacijas, kai žinau, kad tam žmogui reikia pagalbos. Kiekvienas savo aplinkoje rastume tokį žmogų
Sėkmės kūryboje,mielosios.
OnaOna
Cituoju fancycolor: "Nenoriu sumenkinti kilnaus labdaros tikslo, bet tiesiog kyla minčių...ar visada tik DUOTI yra gėris?"
Atsakau:
Tikrai ne visada DUOTI yra gėris.
Kas tik renka ir skirsto labdarai skirtus, suaukotus daiktus, visada pasinaudoja galimybe pagalvoti apie naudą sau. Vis dažniau iškyla ne vienas tai kitas skirstymo pažeidimo skandalas. Ir visai neaišku kokia dalis daiktų ar pinigų teka būtent tiems, kam jie yra reikalingiausi, nes apskaita yra suvelta, neskaidri, arba jos visai nėra...
Na aš pvz. pernai prieš Kalėdas iš pažįstamos gavau maisto banko produktų (kruopų įvairių, cukraus,kažkokių konservų)..Be galo nustebau, pradėjau klausinėti. Tai buvo pasakyta: "neklausinėk, mano draugė ten dirba..."
O kiek tokių "draugių" dirba visose "akcijose" ir kiek jos turi "draugų" vienas Dievas težino.
fancycolorfancycolor
Tai va Kristina L.aš užklausiau, aišku galimybės nėra Tikrai sudalyvauju iš širdies, kur galiu. Bet kai tenka pamatyti, kad "maisto banko" maistu šeriami gyvuliai kaime (vadinasi toks reiškinys "priėjimas prie labdaros", kai paskambinus į labdaringas organizacijas atsisako tvarkingų vaikų žaisliukų, rūbų, tai pradedi mastyti skeptiškai...
KristinaLKristinaL
Fancy, o tu uzklausk, ar gali sudalyvauti su savo gaminukais! Ogal leistu ir tuo paciu ir paaukotum! Jei tu jauti, kad gerai butu kaip nors kitaip prisijungti prie akcijos, vadinasi geriau paieskoti kitu budu, kitu zmoniu, kam reiktu tavo "pagalbos"... kiek zinau, bus akcija "siluma onkologiniams ligoniams". Mano galva, jei jau kazkam kazka dovanoji, aukoji, tai turi buti is sirdies... nevisada ir as atsiliepiu i tokias akcijas...
blansyteblansyte
fancycolor,as neatsiliepciau i toki prasyma.man cia nelabai graziai skamba.Nesakau,kad nereikia dalyvauti labdaringose akcijose,ir as pati kasmet dalyvauju keliose ir savo darbu siunciu nemazai,bet sitoks pasiulymas man nepatiktu.